perjantai 11. joulukuuta 2009

Hanoi & Halong Bay

Sunnuntaina sanoimme hyvästit Huelle ja lensimme haikeina Hanoihin. Itsenäisyyspäivän juhlinta jäi vähille, sille molemmat oltiin aika poikki. Ilta meni lähinnä ruokapaikkaa etsiessä ja Hanoin likaisuutta ja vilkasta liikennettä ihmetellessä. Tien ylittäminen oli työn takana, mutta onneksi vietnamilainen liikennekulttuuri on meille jo niin tuttua, ettei hermoja menetetty. Taksimatkalla lentokentältä hotellille näimme yhden huono-onnisen liikenneonnettomuuden uhrin. Ei kovin kiva ensikosketus kaupunkiin. Hanoissa jo pelkästään skoottereita on yli 2 miljoonaa, joten valitettavasti liikenneonnettomuudet ovat täällä arkipäivää.

We said goodbye to Hue on Sunday and flew to Hanoi. During our first evening we just went around to look for a place to eat and were stunned by the amount of traffic. We did not have too much energy for anything else, so it was an early night.


Maanantaina treffasimme heti aamusta Ainon, jonka kanssa kiersimme kaupunkia. Shoppailtiin, ruokailtiin ja kävästiin tsekkaamassa Center of Scientific and Cultural Activities. Samaa settiä sielläkin oli mitä Huessa ollaan jo nähty. Muutenkaan ei Hanoi meitä ihan kauheasti ihastuttanut. Mietittiin, että olisko fiilis toisenlainen, jos ei aika Huessa olisi ollut niin hienoa kuin se oli. Tultiin siihen tulokseen, että tuskin. Suurkaupungit on aina suurkaupunkeja. Kyllä pienemmissä kaupungeissa vaan on sitä jotakin. Onhan tuollaiset mestat kuin Hanoi kiva nähdä, mutta ei niissä muutamaa päivää kauempaa jaksa hengailla.


On Monday morning we met with Aino and went around shopping, sightseeing and eating. We went to see the Center of Scientific and Cultural Activies. It was nice, but quite similar to places we have visited earlier already.

We did not fall in love with Hanoi, though it was great to see it.


Tällainen ihana kauppa löydettiin Hanoista. We found a lovely shop from Hanoi.






Tiistaiksi olimme varanneet hotellilta kahden päivän ja yhden yön risteilyn Halong Baylle. Tätä oltiin odotettu. Reissu ei kuitenkaan alkanut kovin hyvin kun bussi oli jo heti aamusta myöhässä ja myöhemmin matkalla jouduttiin myös venailemaan kun toinen bussi oli tiellä poikittain. Bussille mennessä törmäsimme kahteen suomalaispoikaan, jotka olivat tulossa samalle risteilylle. Kyllä oli outoa puhua suomea pitkästä aikaa vieraiden ihmisten kanssa. Muuten risteilyllä ei oman ikäistä tai oloista porukkaa juuri ollut, joten tylsän puoleista oli.

We had booked a one-night-trip to Halong Bay for Tuesday. Halong Bay was something we had been looking forward to, but our trip did not start too well as our bus was late in the morning. We met two Finnish guys in the bus and it was so weird to talk in Finnish! Otherwise the people in our boat were either a lot older than us, or romantic couples. So it was kind of boring at times.



Tässä nää olis yhdessä tosi hienossa luolassa, missä oli kaikkee jännää ja IHAN SIKANA TURISTEJA! ARGHH!

Yes, here we are in a beautiful cave, which was pretty amazing but had TOO MANY TOURISTS!!

Itse Halong Bayn maisemat ja luolat olivat kyllä näkemisen arvoisia, vaikka aurinko ei paistanutkaan. Kato vaikka ite:
Halong Bay itself was worth to see, though sun was not shining, check it out yourself:


"Ooo! Maisema!"

Tiistaina oli tarkoitus päästä myös kajakoimaan. No eipäs mentykään, syystä että aikataulut olivat jo myöhästelyjen takia pielessä. Niinpä oppaamme Hai, tuo "hauskojen" juttujen isä, ilmoitti että kajakkia pääsee kokeilemaan seuraavana aamuna kello 7. Todellisuudessa Hai tuli herättelemään meitä 6.30. Eipä siinä. Pakkohan se kajakki oli mennä testaamaan kun kerran tänne asti tultiin ja ameriikan dollareita törsättiin. Oikein oli mukava aamutreeni se vaikkei hirmu kauan kestänytkään. Melkein silti törmättiin turistilaivaan siinäkin ajassa. Me vaan ollaan niin hyviä. Tiedetään.


We were supposed to go kayaking on Tuesday, but as we were running late, we did it on Wednesday morning at 6.30 am. Kayaking was very nice and a good morning exercise, though we almost got hit by a tourist boat. Yes, we know, we are so gooood.

For the rest of our second day in Halong Bay we were just going around, doing nothing, seeing beautiful views. Our tour guide went to another boat in the middle of our cruise, so there we were, just waiting to get away from the boat already.


Loppureissun meidän botski vaan pyöri ympyrää ja me odotettiin kärsimättöminä, että päästään pois. Ennen 3 tunnin bussimatkaa takaisin Hanoihin syötiin vielä lounasta jossain kunnon turistimestassa, jonka ulkopuolella pyöri helmikauppiaita. Bussia odotellessa Minna viihdytti itseään tinkaamalla vietnamiksi. Kauppiashan innostui sitten selittämään oikein pitkät pätkät paikallisella kielellä, kun kerran osui vietnamia osaava turisti kohdalle. Jutut meni kyllä ohi hilseen, mutta sainpahan korun haluamaani hintaan.

Että sellanen reissu tällä kertaa!
So, that´s it this time, folks!




Suomalaiset tekstin pätkät by Minna, english by sick Saila. (Yeeees, I am sick again, aaaargh, it sucks!!)

4 kommenttia:

  1. Vähän ehkä alkaa siellä matkarasitus jo painaa... olin aistivinani. :) Mut tsemppiä etenkin Sailalle, joka on sikkinä vaan. :( Kivoi kuvia teillä, tykkään. Toivottavasti pääsette pian rentoilemaan oikein kunnolla!

    tervehtää
    Heidi R. Joensuun tuulista.

    VastaaPoista
  2. Yes, you are so goooood.
    Sairaanakin.
    Paranemisia ja silleen.

    VastaaPoista
  3. Tervetuloa Kotiin! Maanantainako? Täällä odotellaan...:D
    T: MissJei

    VastaaPoista
  4. Kiitos!! Huomenna joo:)
    t. Minna, joka ei jaksa kirjautua.

    VastaaPoista