tiistai 8. toukokuuta 2012

Lapsia ja kavereita

Sunnuntaina pääsimme moikkaamaan lapsia An Tayhin. Oli kyllä aivan mahtavaa. Lapset olivat tietty kasvaneet paljon, mutta muistivat kuitenkin meidät ja tutut minnasailaa-huudot tekivät hyvin hyvin iloiseksi. Ihanaa oli myös housemothereiden lämmin vastaanotto. Olisimme ilmeisesti saaneet jäädä hommiin vaikka heti.
Jälkeemme on tullut paljon uusia vapaaehtoisia ja tällä kertaa pääsimme osallistumaan nykyisten vapaaehtoisten vetämiin leikkeihin. Meno oli kyllä ihan samanlaista kuin silloin 2009. Keskittymiskykyä puuttui ja meteliä riitti. Tulkki hiljensi porukkaa vähän väliä terävin huudoin, aivan kuten meidän Nhi aikoinaan:)


Meidän tyttöjä:)


Lapset olivat saaneet koripallokentän! Se on rakennettu Singaporelaisen vapaaehtoisryhmän voimin.


Kun tuli aika lähteä pois, olisimme saaneet mukaamme lauman lapsia. Housemother Chi sanoi vain, että yes you can take them all. Yksi uusi pieni poika piti Joelia tiukasti kädestä ja hyvin luottavaisin ilmein oli kävelemässä Joelin kanssa taksille. Awwww.Supersuloinen Duong, tyttö, joka oli Suomessa vaihtarina 2010. Söimme ja kiertelimme hänen kanssaan night marketilla ja käväsimme pienellä jokiajelulla. Very lovely evening:)


Paikallinen pariskunta spottasi meidät istuskelemasta joenvarresta ja halusi kuvauttaa lapsensa meidän kanssamme... Öf köörs. Sori huono laatu. Olihan tuo hirmu söpö kyllä:)Söpö oli myös ystävämme Quyn ja hänen kauniin vaimonsa Hienin Cherry-vauva! Pääsimmepä mekin pitelemään tätä pikkuista sylissä.


Quy tosiaan kutsui meidät maanantaina lounaalle heidän kotiinsa. Oli älyttömän hienoa päästä vierailemaan vietnamilaiseen kotiin ja nähdä taas vähän lähempää sitä aitoa Vietnamia, mitä ei turistina näe.

Quy ja Hien kertoivat myös hurjia juttuja paikallisten traditioista liittyen lasten saamiseen. Asioita, jotka saavat tuntemaan kiitollisuutta siitä, että asuu Suomessa. Miltä tuntuu miehestä, kun ei saa olla mukana synnytyksessä, vaan joutuu kuuntelemaan vaimon tuskia oven takana. Entä millaista on, kun äiti ei saa mm. käydä suihkussa sataan päivään lapsen saamisesta tai pestä hampaitaan!?! Ihoa saa puhdistaa veden sijaan vain alkoholilla tai saunomalla. Älkää kertoko Hienin äidille, mutta Hien kyllä peseytyy salaa äitinsä mentyä nukkumaan. Hien ei myöskään saa mennä ulos sataan päivään, mutta vauva pitää hänet kiireisenä ja tekemistä riittää kotonakin. Aika hurjalta kuulostaa silti näin länkkärin korvaan! Huh huh. Ihana oli kuitenkin nähdä, miten onnellisia he olivat ja miten isyys oli muuttanut Quy:ta. Mies ihan hehkui puhuessaan perheestään:) Niin liikkistä!


We wish all the best for this happy family!:) <3

2 kommenttia:

  1. Kiva toi mun nain puhutaan lapselle-naama :D Olin vaan niin haltioissani moisesta paketista; -Saila

    VastaaPoista
  2. No huhhuh. Kaikenlaisia traditioita! Söpöä ja ihanaa kuitenkin, että pääsitte näkemään ja kuulemaan tuon kaiken!

    VastaaPoista