sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Mid-Autumn Festival and the coolest kids ever!!

Xin Chao!

Viime päivät Huessa ovat olleet värikkäitä. Täällä on vietetty Mid-Autumn Festivalia, ja kadut ovat täyttyneet lohikäärmetanssijoista ja heidän ryhmistään, jotka kiertävät kaupoissa keräämässä rahaa. Ryhmään kuuluu yleensä rummun soittajat, lohikäärmeen esittäjät sekä pallomahainen miekkonen joka heiluu huiskan kanssa ja täten hoitaa rahankerjääjän roolin.
Vähän niin kuin tiernapojat mutta ei sinne päinkään, tiedättehän?

Olimme onnekkaita Minnan kanssa ja saimme kutsun toisen orpokotimme, An Tayn, iltajuhlaan eilen lauantaina. Housemother, eli orpokodin työntekijänainen sanoi vain kutsuessaan että beautiful dress, beautiful dress ja tottelimme häntä kiltisti. (Historiamme kun on että housemother on vienyt meidän päiväunille bambupatjoille kepin kanssa ;)

Saapuessamme paikalle, pihalla seisoskeli paljon ihmisiä ja sisällä soivat jo rummut. Housemother lähti taluttamaan meitä sisälle ja ojensi meille ovella kauniit karvapallo-pampula-kruunut ja salamavalot alkoivat välkkyä. Lapset tuijottivat meitä suut auki ja kaikki, joilla oli kamera tulivat ottamaan kuvia, olimmehan ainoat vaaleaihoiset koko juhlassa. Meidät ohjattiin pöytään istumaan juhlan sponsorin viereen ja sitten paikalle saapuivat tv-kamerat. Meille kerrottiin että tämä näkyy sitten huomenna vietnamilaisella tv-kanavalla, muistakaa katsoa. Tässä vaiheessa iltaa ei kyllä voinut muuta kuin hymyillä niin että poskiin sattui ja ehkä hieman repeillä myös taasen tilanteen hillittömyydelle. (Äiti, olen julkkis Vietnamissa!)

Illan ohjelma oli laadukasta, jos ei alun isopäisiä kissoja ja pupuja sekä vihreää puppelia lasketa ;) An Tayn lapset esittivät taidokkaita tansseja ja taistelutaitojaan. Juhlan aikana jaettiin myös paljon lahjoja lapsille, sekä herkkuja herkkupöydästä. Mekin pääsimme herkkujen jakoon mukaan.

Kertakaikkisen ikimuistoinen ilta, kiitos Vietnam ja An Tayn housemotherit!!




Minna ja apinamiehen naamio. Apinamies esitti tärkeää roolia juhlan alussa saapuessaan saliin naurattamaan lapsia. Apinamiehen roolin esittäjä oli loistava! (Niin kuin kaikki muutkin, kohta näette.)

Minna and the mask of the monkeyman.


Lohikäärmetanssijat, niin hienoja!!
Dragon/unicorn-dance, so great!!



Jees, bjuutiful wait skin, kam hier, hellou.


An Tayn lapsia soittamassa perinteisiä vietnamilaisia soittimia, joiden nimi ei ole vielä tullut tietoomme.
Kids from An Tay playing traditional vietnamese instruments, which name we have not got to know yet.

Randomeita hahmoja juhlassa, possuja ja kissoja joilla on hillittömät mokkipäät. Lapset kyllä tykkäs.
Random characters at the party pigs and cats with huge heads. Kids liked them though.


Juontajaparin feminiini puolisko. The female mc.


An Tayn tyttöjen herkkis tanssi, meidän tytöt!!
Girls from An Tay-orphanage, performing a dance.


Ja meidän pojat, kuuleimmat ikinä. Kattokaa nyt.

Boys from An Tay-orphanage performing martial arts. They were great!!



Ja randomit kissa, possu ja ehdoton lempparimme: vaaleanvihreä puppeli!

Some kids characters doing their random part of the show. The green bunny is our favourite of all time!


There has been a Mid-Autumn Festival going on in here. Kids have been doing dragon/lion/unicorn-dance on the streets. There have been the dragon dancers, then a weird guy with a big belly and a fan collecting money from the people. They also performed some crazy acrobatics on the streets, like climbing on a bambu stick.

We were lucky to be invited to participate in the celebration at An Tay-orphanage, which is one our orphanages where we work. The housemother said to us that: beutiful dress, beautiful dress and we obeyed, of course.
When we arrived to the orphanage there were a lots of people. We were taken upstairs, where the celebration was. And when we entered, the photoshooting started :D It was insane. We had little plastic crowns, that were a part of the festival. Kids stared at us and everybody who had a camera with them started taking pictures. We were directed to sit beside the sponsor of the festival and then came the tv-cameras and were told that this will be shown at the vietnamese tv-channel tomorrow. At that point we could not help but smile, big time :D

So, the celebration went on, with too many things to express here, but it was definitely one of the most memorable evenings ever.

Thank you Vietnam and great housemothers!!!

Terveisin karvapallo-pampula-kruunupäiset Vietnam- julkkikset Saila ja Minna

7 kommenttia:

  1. Elakoon kotiaidit!! :D
    Kerrassaan upea siis tuo vaaleanvihrea otokka. Ihana.
    Hienoja kuva ja hienot tean pojat (no, on nuo tytotkin sopoja)!
    Hyva te!

    VastaaPoista
  2. Aww nuo pojat! =) t.mya

    VastaaPoista
  3. Mahtawwoo!!! T. eksoottinen tanssija Keravalta

    VastaaPoista
  4. Ufo-pupu! :D Melkoiset 15 minutes of fame... Hienolta näyttää!

    VastaaPoista
  5. Oli kyllä aikamoiset 15 minutes of fame indeed ;D (Hanna: ne on talonäitejä eikä kotiäitejä, paljon glamöörimpää niin päin!)

    VastaaPoista
  6. pretty saila and minna are now famous and in tv :) :) :) i love to see the pics from you with the crowns!

    VastaaPoista
  7. Hitsi teil on ollu hurrrrjat bileet siellä :] T:MissJei

    VastaaPoista