keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Ssssnake!

Eilen illalla otimme taksin erääseen paikalliseen ravintolaan, jossa emme ole ennen käyneet. Paikan nimi oli Ong Chay, jos haluat tämän postauksen jälkeen käydä testaamassa;) Tarkoituksena oli vapaaehtoisporukkamme kanssa mennä syömään käärmettä. Saimme katsella koko valmistusprosessia myrkkykäärmeen pyydystyksestä verien valutukseen ja nahan poistamiseen. Käärmeen sydän sykki lautasella vielä pitkään ja sen suu aukeili vielä pään katkaisun jälkeen… joko tuli nälkä?
No, tästä näystä oli kuitenkin siirryttävä pöytään. Sillä välin kun kärmes sihisi pannulla, aloittelimme herkkuateriaamme ihanilla pikku drinksuilla. Toisessa pullossa oli käärmeen verta ja toisessa käärmeen maksaa. Alkoholilla lantrattuna tietenkin. Itse käärmeannoksia oli tarjolla neljää eri sorttia ja tarjolla oli päätä lukuunottamatta aivan kaikki osat nahasta sydämeen, jonka harjoitteluohjaajamme Josh rohkeana nielaisi veriviinan kera. nam.

Käärme oli todella sitkeää ja täynnä pikku luunpaloja. Varsinkin kivat kelta-mustat nahkapalat olivat aika työläitä pureskeltavia. Itse mausta on vaikea sanoa mitään. Ei kovin hyvää, mutta ei aivan hirveätäkään, aika mautonta loppujen lopuksi. Olimme kuulleet että käärme maistuisi kanalta, mutta itse en kyllä yhtäläisyyttä löytänyt.


Nahkapaloja nuudeleiden kera. Snake skin with noodles. yummy!
Kermaista käärmesoppaa. Ihanaa! Creamy snake soup. Wonderful! ;P
Kun kerran oli näin hyvään alkuun päästy, niin päätettiin sitten testata myös Saku Sammakkoa. Tämä kaveri olikin vähän lihaisampaa kamaa ja helpompi syödä kun eivät luut narskuneet suussa. Mautonta oli sekin, eli ei ihan hirveästi innostuttu.

Kaiken kaikkiaan tämä odotettu ”kerran elämässä”-kokemus sujui ihmeen kivuttomasti. Mitä nyt oli vähän omituinen olo vatsassa illalla... Tänään vois kuitenkin syödä jotain länsimaalaista…
----------------------------------------------------------------------------------------------
Last night we took taxi to a local restaurant. The place is called Ong Chay if you feel like testing it;) The purpose of our visit to Ong Chay was to eat SNAKE with our supervisors and volunteer group. We got to see the whole process from catching the poisonous snake to draining its blood and peeling its skin and all..The heart of the snake was still beating on the plate and its mouth opened after the head was cut off. Hungry? Anyone?

Well, from this view it was time to go to the table. While the snake was hissing on the pan, we started our yummy meal with some nice drinks. One bottle contained the snake’s blood and the other its liver. We had altogether four snake dishes. Except for the head, every part of the snake were served including the skin and the heart which our supervisor Josh bravely swallowed. yum.

The snake was really chewy and full of small bones. Especially the nice black and yellow skin pieces were quite challenging to eat. From the taste itself it’s difficult to say anything. It wasn’t terrible but not terrific either. Quite tasteless actually. We had heard that it would taste like a chicken but at least I couldn’t trace that taste from it.

Having such a nice start already, we decided to try out FROG as well. This fellow was a bit easier to chew but it was also quite tasteless, so no hoorays for that dish either.

All in all this “once in a lifetime”-experience was quite painless. Maybe there was a bit strange feeling in the tummy in the evening but that’s pretty much it. However, I think I’d like to eat some western food today…

4 kommenttia:

  1. Aaaaaaaa, mä ja Thomas täällä oksennellaan toistemme päälle!!

    :D

    Varmaan aika namia oli!!

    -jouger-

    VastaaPoista
  2. Hehheh. parasta namia ever.
    HC-Minna

    VastaaPoista
  3. ehahha.so cool! i want to try too!

    VastaaPoista