torstai 8. lokakuuta 2009

Trip to Hoi An

Maanantaina lähdimme "viikonloppu"-lomalle Hoi Anin kaupunkiin. Noin neljän tunnin bussimatka sujui vähän vähemmän rattoisasti kuunnellen etupenkissä jatkuvaa tööttäilyä, lapsen rääkymistä ja kuskin röyhtäilyä. Maisemat olivat kuitenkin upeat. Perille saavuttuamme suuntasimme heti väsyneinä ensimmäiseen meille kaupattuun hotelliin. Hintaa neljän hengen huoneella oli 5 dollaria per naama. Hotellia kaupattiin myös sillä, että siellä on uima-allas, joten sinne! No, allashan tosiaan löytyi, mutta se oli aika säälittävän kokoinen ja vielä säälittävämmän siitä teki sen sijainti. Allas oli nimittäin hotellin sisätiloissa ja sitä reunusti ravintolapöydät ja tietokoneet. Jätettiin se kokemus sitten suosiolla väliin.


Hoi An on tunnettu taidokkaista räätäleistään ja vaateliikkeitä löytyikin kaupungista vieri vierestä. Olimme hotellilla lukeneet tästä Peace-liikkeestä vain hyviä arvosteluja, joten sieltähän me sitten löysimme itsemme tilamaassa kasan vaatteita. Minna tilasi pitkän villakangastakin, mekon ja hameen. Saila sai myös villakangastakin, juhlamekon, arkimekon ja hamosen. Rahaa paloi Hekkalan rouvalla 72 euroa ja Ohrasen neitokainen törsäsi 97 euroa. Ei paha. Kaiken tämän teettämiseenhän siis meni vain kaksi päivää ja muutama sovituskerta.


Yksi matkamme kohokohdista oli tietenkin RANTA <3!! Merivesi oli ihanan lämmintä ja aallot ajoittain aika isoja. Niin hauskaa ja rentouttavaa!

Aalloissa pomppimisen ja vaatteiden teettämisen lisäksi shoppailimme ja eräs täti johdatti meidät jonnekin markkinakojujen katveessa olevaan "kauneushoitolaan", jossa otimme manikyyrit ja muut tytöt myös hieronnat. Sähköt eivät myrkyn jäljiltä toimineet vielä kunnolla vaan katkeilivat vähän väliä. Siellä sitten kökötimme kynttilän valossa kun kynsiämme hoidettiin. Aika romanttista, eikö? Tai sitten vain pelottavaa. Manikyyrien lopputuloksesta voi olla montaa mieltä...
Tällaisia aivan ihania suussasulavia leivonnaisia bongasimme Hoi Anista. Eipä ole Huesta vielä löytynyt mitään näin hyvää. namnamnam.

Paluumatkamme oli huomattavasti mukavampi kuin menomatka. Saimme matkata bussilla, jossa oli makuupaikat ja vieläpä kahdessa kerroksessa. Siellä sitten pötkötimme bussin takaosassa ja kuuntelimme musiikkia. Oli oikein kiva palata takaisin Hueen ja omaan mukavaan hotelliimme. Muuten oli kiva reissu, mutta Saila sai jonkun ihme vatsakramppipöpön. Tyttö-raasu oli aika huonona, mutta voi nyt jo paljon paremmin.

Että sellasta tällä kertaa. Uusia seikkailuja luvassa piakkoin. Hyvin todennäköisesti.


and then the translation-wannabe:


On Monday we left for a "weekend" trip to Hoi An which is a small city situated on the coast. Hoi An attracts a lot of tourists. One major reason for this is the numerous tailors who produce made-to-measure clothes for a fraction of the Western prices. So, it's not a surprise we also found ourselves sitting in the chairs of one cloth shop and ordering clothes for ourselves. We ordered winter jackets, dresses and skirts. All this took only two days and couple of fittings. We were happy with the outcomes, especially the winter jackets are great. Minna burned money for 72 euros and Saila 97 euros which is not bad at all for what we got.

Except for ordering clothes and shopping, we were also led to get manicures and massage in some random place by one woman. (No, we're not easily fooled at all!?) The electricity went on and off the whole time, so we were partly sitting in the candle light. Quite romantic, don't you think? Or scary. One can argue on the outcomes of that little adventure.

One of the highlights of Hoi An trip was definately the BEACH!!! <3 The water was so warm and the waves were quite big at times. So much fun and so relaxing!

I also have to mention the incredibly good pastries we found from Hoi An. I havent found anything quite as good from Hue yet :)

So, all in all we had a nice trip except that Saila got some odd stomach bug or something. That poor girl was feeling quite bad but now she's ok or at least much better:) It was good to get back to Hue and our own comfortable hotel.

That's it for now folks. More adventures coming soon. Most likely.

1 kommentti:

  1. yes yes minna and saila...pretty girls just follow the strange nice lady somewere...ahahahhaha!

    VastaaPoista